Järnoxidbrun + kimrökssvart

jarnoxidbrun_linoljefarg_m

Del II, om vikten att följa sina egna råd…

Nu har vi hunnit måla en ansenlig del av en av våra fastigheter. I ett tidigare inlägg så såg ni ett lager av ett färgprov med järnoxidbrunfärg blandat med kimrökssvart, ca 20 % svart och resten brunt. Vi gav också rådet att alltid provmåla… tur att vi lever som vi lär för vi trots att kulörerna såg bra ut på skärm och i butiken, och att vårt provmålade färgprov såg riktigt bra ut i verkstaden så såg vi först när vi satte det mot en vägg på det aktuella huset att det inte alls funkade just där eftersom kulören vi valt var nästan samma färg som på en plåtfasad bredvid huset – det såg helt enkelt inte riktigt klokt ut och lite som att det aktuella boningshuset växt ut ifrån ekonomibyggnadens plåtfasad… inte mycket att göra utan gå tillbaka till ritbordet.

Vi kom tillbaka ut i sommarsolen med en idé om ett betydligt mörkare kulörval, mörkare så att den bruna plåtfasaden såg ut att komplettera boningshuset. Så istället för ca 80 % järnoxidbrun linoljefärg med 20 % kimrökssvart blev det ca 60 % järnoxidbrun linoljefärg och 40 % kimrökssvart.

Vi var och är mycket förtjusta i denna kulör!

Dock så lärde vi oss igen vikten av provmålning på det aktuella huset, för när vi provmålade på fasaden så reagerade några åskådare med närmast förskräckelse att det var en för mörk kulör, men när färgen fick breda ut sig och fick sällskap i obruten gulockra och kromoxidgröna fönsterbågar andades belackarna ut och erkände att de bytt åsikt, och nu har vi enbart fått komplimanger på kulörvalet!

I vår erfarenhet är det ofta så här – att det är svårt att se helheten på små färgprov, och till och med på plats kan det vara svårt att se slutresultatet. I detta fall behövdes även fodret provmålas så att helheten kom fram. Så provmåla alltid!

ommålning pågår

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest