Byggnadsvårdsbutik i Uddevalla – välkommen in!

Om oss…

Vår bakgrund

Uddevalla Byggnadsvård har sin bakgrund i ca 30 års förvaltning och restaurering av byggnader från 1850-tal till tiden för första världskriget. Vid försök att bevara och återskapa byggnadernas ursprungliga karaktär och kvalitet blev det allt tydligare att utbudet av lämpliga produkter var litet, och i vissa fall inte fanns att tillgå, i Uddevalla med omnejd. Bl.a. saknades återförsäljare för traditionella lås & beslag, linoljeprodukter och en rad olika ”reservdelar” till gamla hus. Med de senaste årens ökade efterfrågan på hållbart hantverk och traditionella material och produkter har utbud och kompetens förbättrats även i Västsverige, men utbud och kapacitet är fortfarande begränsat, ett problem som Uddevalla Byggnadsvård vill bidra till att lösa!

Sedan våren 2012 har Uddevalla Byggnadsvård opererat en byggnadsvårdsbutik på Kämpegatan i Uddevalla. Uddevalla Byggnadsvård är regional återförsäljare för en av de ledande svenska tillverkarna; Gysinge Centrum för Byggnadsvård. Innehållet kompletteras av produkter från Speedheater System i Alingsås och produkter från Kulturbeslag i Eskilstuna.

Vi har erfarenheten, kunskapen, produkterna – och kanske viktigast av allt – passionen för gamla vackra hus och gediget hantverk. Här finns produkterna du behöver för att underhålla och reparera ditt hus och vackra och funktionella inredningsdetaljer för såväl yrkesverksamma byggnadsvårdare och antikvarier som den ”nyfrälste” hemmafixaren. Till oss är alla välkomna.

Frågor & svar

Öppettider?

Under 2019 är Uddevalla byggnadsvård enbart en hobbyverksamhet, dvs. öppet när tiden tillåter! Därmed behöver ni boka tid, ring 0707-51 46 20 eller kontakts oss på kontaktformuläret nedan.

 

Utför ni renoveringsjobb?

Inte i skrivande stund.Betalning?

Vi planerar i skrivande stund fortfarande för säsongen 2019. Dock så finns alltid möjlighet till faktura, och oftast även Swish. Kontanter kan lösas i fall till fall.

Hur hittar jag till er?

Uddevalla Byggnadsvård ligger på Kämpegatan 8-10 i centrala Uddevalla (Google Map kordinater 58.349461, 11.950859).

Hur lång tid tar leverans av mina varor?

Detta avgörs på fall till fall. Normalt beställer vi varor i slutet på varje eller varannan vecka under högsäsong – dessa brukar levereras till oss efte två arbetsdagar. För mer information, prata med oss så försöker vi komma fram till en lösning som funkar för oss båda.

Vägbeskrivningar

Från Oslo/Strömstad:
Väg 44 till korsning 96-Torpmotet, följ skyltarna till Uddevalla centrum. Fortsätt på väg 44 mot centrum fram till Kurödsmotet där du håller höger till Västgötavägen. Kör 900 meter och sväng sedan höger till Kämpegatan.

Från Stenungssund/Göteborg:
E6 mot Oslo/E45/Karlstad. Vid korsningen 94-Lerbomotet, håll höger och följ skyltarna mot Vänersborg/Trollhättan/Bengtsfors/väg 44/väg 172/Uddevalla S C. Fortsätt på väg 44 mot Västgötavägen/väg 172. Ta avfart Kurödsmotet från väg 44 och sväng vänster för att komma ut på Västgötavägen. Kör drygt en km innan du svänger höger till Kämpegatan

Kontakt

Telefon: +46 070-751 46 20
Email: sebastian@uddevallabyggnadsvard.se
Adress: Kämpegatan 8-10, 451 32 Uddevalla
Öppet enbart efter överenskommelse.

Byggnadsvårdsblogg

Vanliga frågor & funderingar, produkttips och våra tankar om stort och smått…Då och då (dvs. alltför sällan) så bloggar vi om byggnadsvård.

Tapeter från Gysinge

Tidstypiska tapeter som förgyller varje hem Som med Gysinges övriga sortiment är dess tapeter och tapetborder ett resultat av tradition och odiskutabelt hantverk. Några av produkterna

Fortsätt läsa