Tapeter från Gysinge - Uddevalla Byggnadsvård
104
single,single-post,postid-104,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive,x-shortcodes-v3_0_5

Tapeter från Gysinge

Tidstypiska tapeter som förgyller varje hem

 

Som med Gysinges övriga sortiment är dess tapeter och tapetborder ett resultat av tradition och odiskutabelt hantverk. Några av produkterna presenteras nedan:

Gårdskontoret, ljusgrå

gardskontoretljusgra

Gårdskontoret, beige

gardskontoretbeige

Gårdskontoret, mörkgrå

gardskontoretmorkgra

Tapet, Gårdskontoret satt från början på väggarna i ett gårdskontor på Wirums säteri i Småland, ca 1880. En enkel och mycket stämningshöjande tapet! Finns i färgerna beige, ljusgrå och mörkgrå.

Förmaket, gul

formaket_gul

Tapet Förmaket, beige

formaket_beige

Förmaket, grå

formaket_gra

Tapet, Förmaket kommer från början från Wirums säteri i Småland och dateras till runt 1860. Tapeten är en lågmäld och vacker diagonalmönstertapet vars mönster påminner om 1700-talstapeter. Finns i färgerna grå, gul och beige.

Storkammaren, vit

storkammaren_vit

Storkammaren, grå

storkammaren_gra

Storkammaren, gul

storkammaren_gul

Originalet till Tapet, Storkammaren kommer från Gården Lars-Daniels i Järvsö. Schablontapeten är från runt 1840 och kombinerar 1700-tals mönster med glest spridda blombukter mot enfärgad bakgrund, med ett spetsliknande medaljongmönster av den typ som kom med nyrokokon hundra år senare. Ett mycket bra exempel på allmogens stilkombinationer. Finns i färgerna grå, gul och vit.

Nästgårds, blå

nastgard_bla

Nästgårds, röd

nastgard_rod

Nästgårds, brun

nastgard_brun

Tidstypisk tapet från andra halvan av 1800-talet med elegant medaljongmönster i enfärgstryck. Tapeten är tryckt i den gamla limfärgs-tekniken på oplastat papper och tapeten har därför en unik lyster och tunnhet som inte finns att få i andra tapettryck.

Gysinges tapeter kombineras gärna med en enfärgad bröstpasel målad i matchande linoljefärg eller med någon av Gysinges vackra border i exempelvis böljande franskinspirerade jugendstil eller den lite mer strikta centraleuropeiska jugendstilen. En ny bord i Gysinges sortiment är salsbården som finns i brun och gul. Ett vackert alternativ till Gysinges tapeter är att kombinera exempelvis tapetborden Pariserjugend, rosa blommor tillsammans med Gysinges matta linoljefärg Bränd terra eller den Pompejanskt röda linoljefärgen!

 

Vill du veta mer? Välkommen in till oss på Uddevalla Byggnadsvårds gårdsbutik. Vi har ett urval av fina tapeter och border från Gysinge och färgprover så att du hittar just din kombination!

Mer information hittar ni hos Gysinge.